Lekkere mocktails…

Tijdens deze mooie zomer mogen een paar lekkere mocktails uiteraard niet ontbreken. Hier vind je alvast een paar receptjes, ook terug te vinden op de websites van Stichting tegen Kanker en The Mocktailclub, om de nog komende zonnige dagen aangenaam door te brengen!

Mocktail pompelmoes en rozemarijn

Het zuiden in je glas. De pompelmoes roept de heerlijke zomerzon op, en de rozemarijn doet je dromen van de Middellandse Zee.


Ingrediënten voor 4 personen

  • 40 cl vers pompelmoessap
  • 20 cl water
  • 40 cl bruiswater
  • 20 gram rietsuiker
  • 8 takjes rozemarijn
  • crushed ice

Aan de slag:
Verhit het water in een kleine kookpot en voeg de rietsuiker toe. Zodra de suiker opgelost is voeg je 4 rozemarijntakjes toe en haal je de kookpot van het vuur. Laat de siroop afkoelen.

De mocktail serveren:

  • Vul het glas met 2 scheppen crushed ice
  • Voeg 4 eetlepels van de rozemarijnsiroop toe (de overschot kan je makkelijk enkele dagen bewaren in de koelkast
  • Voeg 10 cl pompelmoessap toe
  • Vul aan met 10 cl bruisend water

Dit recept werd ontwikkeld door www.themocktailclub.com.

(*) Pompelmoes kan de werking beïnvloeden van meer dan 50 courante geneesmiddelen. Check dus de bijsluiter of stel de vraag aan uw arts.

Mocktail met limoensap en vlierbloesem

Voor Tournée minérale ontwikkelde Marie van The mocktailclub de enige echte Tournée minérale mocktail. Een maand zonder alcohol betekent natuurlijk niet dat je een hele maand saaie watertjes zal moeten drinken. Ga aan de slag met dit recept en tover dit lekker, feestelijk en orgineel drankje op tafel als alcoholisch alternatief.

Ingrediënten voor 4 mocktails

  • 4 theelepels losse earl grey thee 
  • 4 stengels citroengras 
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel ongeraffineerde rietsuiker
  • 1 cm rode chilipeper
  • 1 groene jalapeneo 
  • 120 ml bergamot (2st) of limoensap (4st)
  • 600 cl water
  • ijsblokjes

Bereidingswijze
Zet de earl grey thee met 300 ml water en laat afkoelen 
Verhit 300 ml water op het vuur en laat het zachtjes pruttelen.
Snijd het onderste gedeelte van het citroengras fijn en voeg dit toe aan het water. Voeg de chilipeper, de ahornsiroop en de ongeraffineerde rietsuiker toe aan de siroop. 
Rasp 1 eetlepel zeste van de bergamot en voeg dit ook toe aan de siroop. Laat 20 minuutjes trekken en zeef daarna. 
Pers de bergamot.

Serveren (1 mocktail)
Vul een shaker of confituurpot met ijs
Voeg 75 ml earl grey thee toe 
Voeg 75 ml citroengras siroop toe 
Voeg 30 ml bergamotsap toe 
 Shake! 
Vul een leuk glas met ijs 
Zeef de mocktail in het glas
Werk af met een limoenschijfje, citroengras en schijfjes groene jalapeneo

Komkommer Basilicum Fizz

Recept Sofie Dumont, een knalgroene frisse mocktail waar je eindeloos kunt van genieten!!

Ingrediënten voor 6 personen

Basis:

  • 1 grote komkommer 
  • 3 limoenen 
  • 30 grote basilicum blaadjes 
  • 200 ml koud water 
  • 3 kl honing 

Versiering: 

  • ¼ komkommer 
  • 12 basilicum blaadjes 
  • 1 limoen 
  • ijsblokjes 
  • spuitwater

Bereidingswijze

Basis: 

  • Was komkommer en basilicum, snij grof (niet schillen).
  • Rol de limoenen even op een plank, zo komt het sap er beter uit, en pers ze. 
  • Doe alles samen in blender met honing en water.
  • Mix 2 min op hoogste snelheid. 
  • Zeef door. 

Versiering:

  • Schil met een aardappel schiller dunne plakken van de komkommer. 

Afwerking

  • Plak de komkommervellen tegen binnenste rand van de glazen. 
  • Vul de glazen met ijsblokken. 
  • Giet 3-4 cm van het het komkommer limoensap over de glazen. 
  • Vul de glazen verder op met spuitwater. 
  • Steek de basilicum en limoen er bij in.