Valse raclette

Ingrediƫnten voor de raclette voor 2 personen

  • 500-700gr in de schil gekookte aardappelen
  • +/- 600gr raclettekaas in schijfjes gesneden
  • Paprikapoeder

Bereiding:

  • de gekookte aardappelen pellen en in schijfjes op de bodem van de pan met anti-aanbaklaag leggen
    (geen boter nodig – de kaas is vet genoeg)
  •  de schijfjes raclettekaas verdelen op de aardappelen 
  •  terug een laag aardappelen en raclettekaas tot alles in de pan ligt
  •  strooi er paprikapoeder over
  • de pan op middelmatig vuur zetten met deksel
  • wanneer de kaas in het midden begint te pruttelen is de valse raclette klaar.
  • op de bodem van de bradpan bakt er een lekkere korst

 

 

 

 

 

 

 

Garnituren en bijgerechten:

  •  augurkjes en ajuintjes op azijn
  •  verse salade, radijzen, tomaatjes
  •  maiskorrels, aspergen in glas
  •  Ardeense-hesp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *