Panna cotta met yoghurt – mangosaus

Bereiding voor 8 personen

Panna cotta

  • 500 ml room
  • 1 vanillestok
  • 140 gr. suiker
  • 12 gr. gelatine (4 blaadjes van 3 gr.)
  • 500 ml griekse yoghurt

Week de gelatine in koud water
Breng de room met de suiker en het vanillestokje aan de kook en laat even staan (rijpen)
Los de gelatine op in de room.
Voeg de yoghurt toe, giet een laagje in de kommetjes en laat opstijven in de koelkast.

Mangosaus

  • 1 à 2 rijpe mango’s
  • 2dl suikersiroop

Meng 1 dl water met 100 gr. suiker en verwarm op het vuur tot de suiker is opgelost.
Schil en snij de mango in fijne blokjes, mix fijn tot puree (u kunt eventueel ook mango of perzik in blik gebruiken, met de siroop uit het blik in plaats van de suikersiroop)
Laat de saus afkoelen (!) en giet voorzichtig over de opgesteven panna cotta.

Koekje (optioneel)

  • 36 gr. boter
  • 40 gr. bloemsuiker
  • 40 gr. eiwit (eiwit van een groot ei)
  • 43 gr. bloem

Meng de zachte boter met de bloemsuiker
Klop het eiwit los en voeg toe
Zeef de bloem en voeg toe
Wrijf het beslag uit op een ingeboterde plaat, siliconenmatje of bakpapier. Bak in een warme oven (180gr) gedurende 5 a 10 min. (tot goudgeel)

Garnituur

Schik het rood fruit en schijfjes mango in de kommetjes, en versier met slagroom en met het koekje.

Een lekker, makkelijk eetbaar en verrassend kleurrijk dessertje!