Ontmoetingsdag van 27 September 2018

De ontmoetingsdag was ook dit jaar weer een groot succes! Met een 135-tal aanwezigen, waaronder de aanwezigen, het team van AZ Sint-Jan en de vertegenwoordigers van de verschillende ondersteunende firma’s en organisaties was dit de grootste opkomst tot nu toe! En opnieuw werd de bordeaux- en ivoorkleurige pin die de betrokkenheid bij de hoofd-hals kankerproblematiek symboliseert met veel fierheid door iedereen gedragen!

Tijdens het lekkere gebak met koffie verzorgd door de catering van AZ Sint-Jan, kregen we met z’n allen de kans om in een ongedwongen sfeer de banden aan te halen, ervaringen en gedachten uit te wisselen, en met dokters, zorgverleners en verplegend en ondersteunend personeel te spreken. Want hoewel het zwaarste voor velen achter de rug is, komen tijdens zo’n gesprekken vaak nog elementen boven water waaruit wij met z’n allen kunnen leren en kracht kunnen putten.

Startschot voor Klank-Bord!

Dit was ook het startschot voor Klank-Bord, de vereniging voor hoofd-hals patiënten met ondersteuning van het Oncologish Hoofd & Halscentrum. De leden van het organisatie, Caroline, Sabrina, Melanie, Dirk, Patrick, Kenneth en Filip mochten uit de doeken doen wat de bedoeling is van deze patiëntenvereniging. 

Klank-Bord is opgebouwd uit 2 woorden, het woordje “klank”, staat voor onze patiënten voor stem. Spreken is voor patiënten niet altijd even evident, er is soms heel wat begeleiding en oefening nodig om zich terug te kunnen uiten zoals voorheen. 

Bord staat dan weer voor alles wat met voeding en eten heeft te maken. Ook dit kan een probleem vormen doorheen de verschillende behandelingen. Gezien voeding van cruciaal belang is voor ons algemeen welzijn zet gans het team van AZ Sint-Jan zich in om tijdens de behandelingen het eetgebeuren zo comfortabel als mogelijk te laten verlopen. 

Klank-Bord wil een vereniging te zijn voor hoofd-hals patiënten en hun naasten. Een vereniging waar mensen terecht kunnen met hun vragen, maar ook om mensen samen te brengen. Klank-Bord hoopt deze patiëntengroep een stem te geven naar buiten toe.

Ook waren er weer verschillende ondersteunende firrna’s en organisaties aanwezig. We danken de vertegenwoordigers van deze firma’s voor hun komst en hun gulheid… ze leveren met hun producten bij tot onze levenskwaliteit! Dank ook aan Stichting tegen Kanker voor de ondersteuning en aanwezigheid!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *