Chocomousse zonder dooiers

Ingrediënten (4 pers):

  • 250 ml room 40%
  • 200 gr donkere chocolade
  • 60 gr kristalsuiker
  • 3 eiwitten
  • voor de slagroom: 150ml room 40% en 3tal eetlepels poedersuiker

Bereiding:

  • smelt de chocolade au bain-marie
  • klop de room op tot slagroomdikte
  • splits de eieren
  • klop de eiwitten los en voeg langzaam de suiker toe, blijf koppen tot een stevig wit schuim
  • voeg onder traag roeren geleidelijk de gesmolten chocolade toe
  • spatel de opgeklopte room langzaam onder de mousse
  • laat opstijven in de koelkast
  • server met slagroom (klop de room op tot slagroomdikte en voeg de poedersuiker toe)
  • versier met een blaadje munt

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *